Find vej: Forside » Artikler » Danskerne sætter rekord i at shoppe julegaver med mobilen

Danskerne sætter rekord i at shoppe julegaver med mobilen

Lagt på asias.dk den 11-12-2015 af webmaster


Flere smartphones og innovative shoppingapps betyder, at markant flere danskere køber julegaver med mobiltelefonen.Alt tyder på, at danskerne sætter rekord i at shoppe julegaver med mobilen i år.

Antallet af danskere, der handler med mobilen er fordoblet fra 2012 til 2015, fremgår det af e-handelsanalysen foretaget af FIDH, Foreningen af Dansk Internet Handel.

Vi køber også via mobilen i december
Og de voksende, mobile købstendenser ventes at fortsætte i december, vurderer FDIH.

“Vores undersøgelser viser, at stadig flere danskere handler på de mobile enheder. Og når man målretter markedsføring mod mobilkunder, hvor mobilen er en vigtig del af deres handel, så bør det skabe en øget handel. Det gælder også i december,” siger kommunikationschef hos FDIH, Henrik Theil, der dog understreger, at de fleste køb stadig gøres på en pc eller stationær computer.

En væsentlig årsag til stigningen i mobilhandler er, at 77 procent af de danske familier i dag har en smartphone. For tre år siden var det kun halvdelen, viser tal fra Danmarks Statistik.

Shoppingapps gør køb lettere
Samtidig betyder flere brugervenlige shoppingapps, at danskerne i stigende grad handler via mobilen. Det oplever shoppingappfirmaet TIMBAGO.

“De seneste måneder har mere end 1.000 danske butikker i over 70 byer, primært tøj- og skoforretninger, registreret sig på vores app TIMBAGO, hvor de kan lægge deres varer ind. Samtidig vokser antallet af private danskere, som downloader app’en, så de kan købe butikkernes tøj. Det er populært, ikke mindst her i julen, fordi det er super nemt, og der kan være mange penge at spare,” siger Rasmus Nielsen, der er partner i shoppingapp-firmaet TIMBAGO.

TIMBAGOs app downloades direkte på mobiltelefonen, hvor tøjforretninger, med app’en i hånden, kan tage et billede af deres varer og lægge dem ind i app’en. Herfra kan forbrugerne se tilbud på f.eks. bukser, sko og kjoler og købe tøjet.

“Danskerne er hele tiden på deres smartphone, og vi hjælper dem med at gøre det hurtigere og mere overskueligt at købe julegaver eller tøj, sko og smykker til sig selv via mobilen,” siger Rasmus Nielsen.

Helt nye tal fra Nets viser desuden, at danskerne købte for 1,7 mia. kr. i november via Mobile Pay, hvilket er 1 mia. kr. mere end i november sidste år. Den voksende tendens går igen i de foregående måneder.

Fakta: 3 mobiltips der gør det lettere at julehandle
1. Brug Mobilepay eller Swipp. Flere og flere forretninger tager imod disse mobiloverførsler
2. Find gode tilbud. Download apps som TIMBAGO, så du hele tiden kan følge dine favoritbutikker, modtage deres nyheder og se deres varer og tilbud.
3. Hent inspiration. Google er ofte for uoverskueligt. Via shoppingapps kan du tilsendt notifikationer med nye tilbud.

Billedtekst:
JULEGAVER: Flere og flere danskere bruger mobilen, når de shopper julegaver. En væsentlig grund til den stigende mobilhandel er markant flere smartphones hos danskerne og helt nye shoppingapps