Find vej: Forside » Artikler » Danskerne storhandler eksklusive brugte varer

Danskerne storhandler eksklusive brugte varer

Lagt på asias.dk den 22-01-2013 af webmaster

Danskerne handler i stigende grad brugte eksklusive varer på nettet. Alene i 2012 blev der handlet dyre ure, smykker, accessories og pelse for mere end 294.000.000 kr. på DBA.

Selvom krisen stadig ulmer, er danskerne ikke blege for at hive den store tegnebog op, når de køber brugt på nettet. En ny opgørelse fra Danmarks største handelsplads på nettet, DBA, viser, at der i 2012 blev sat mere end 240.000 varer til salg i den helt eksklusive ende.

I reelle handeler lyder omsætningen på mere end 294.000.000 kroner. Det er en stigning på 48 % siden 2011.

Generelt for i år har vi oplevet en stødt stigende brugthandel på nettet. Jeg er overbevist om, at stigningen skal ses lyset af den økonomiske krise. Danskerne er simpelthen blevet mere bevidste omkring deres forbrug, men det betyder jo ikke, at man afviger fra at købe eksklusive varer. Man køber dem bare brugt, fortæller kommunikationschef for DBA og eBay Danmark, Simon Karsø.

Smykker, ure og accessories i høj kurs

Når danskerne bruger formuer på at handle brugt, er det helt specifikke varer, de har i søgelyset. Ure af mærkerne Breitling, Chopard og Rolex går snildt for 100.000 kr., mens halskæder, armbånd og fingerringe af mærker som Shamballa og Ole Lyngaard sælges for mere end 50.000 kr. stykket. Endelig er interessen for pelse af mærket Birger Christensen også stor.

Danskerne er jo generelt kvalitetsbevidste forbrugere. Det kan man jo alene se på det store udvalg af danske brands og kvalitetsvarer, som mange danske forbrugere sværger til. Når det er sagt, er der jo også åbenlyse fordele ved at købe brugte varer på nettet i den eksklusive ende. Oftest får man et produkt med tidløst design, der holder en livstid. Og så kan der være rigtig mange penge at spare, når det købes brugt på nettet, fastslår Simon Karsø.

En bil eller båd i bytte

Det betales ikke kun i kolde kontanter, når ure, smykker og pelse skifter ejermand. Faktisk sker mange handeler som deciderede byttehandeler. Biler, både og cykler er særligt populære bytteemner, og sommetider med en ekstra kontant betaling ved siden af.

DBA forventer et voksende udbud af eksklusive varer de kommende år.