Find vej: Forside » Artikler » Julehandlen fremmer e-fakturering

Julehandlen fremmer e-fakturering

Lagt på asias.dk den 11-12-2012 af webmaster

E-fakturering bliver det helt store blandt mindre og mellemstore virksomheder i 2013. Dét mener Danmarks største Microsoft Dynamics hus, der er ude og vise de mindre og mellemstore virksomheder hvad e-fakturering kan gøre for dem.

Guldsmede drukner i faktura-arbejdet. Julen er så absolut deres højsæson for salg af smykker og køb af guld, sølv og ædelstene. NORRIQs C5 Manager, Heini Frederiksen, der har været ude og besøge en hel del guldsmedeforretninger fortæller:

‒ Guldsmedene er ved at vælte under læsset af papirfakturaer og det store arbejde der ligger i at håndtere dem. Det er ikke usædvanligt, at blot én faktura indeholder 100 varenumre. Disse skal hver især tastes ind i økonomisystemet. Man kan sagtens forstå, hvorfor det er så stort et arbejde for guldsmedene og hvor mange fejl, der kan ske, når de samtidigt skal gå til og fra for at ekspedere deres kunder. De har virkelig brug for værktøjer, der kan hjælpe dem med at håndtere fakturaerne.

I samarbejde med en kæmpe inden for e-fakturering
NORRIQ har netop indgået en partneraftale med Basware, der siden 1999 har udviklet e-fakturerings- og e-indkøbsløsninger. Basware har tidligere kun solgt deres løsninger til de helt store virksomheder verden over, men med de nye cloudløsninger kan de tilbyde et helt nyt produktprogram, der passer til mindre og mellemstore virksomheder.

NORRIQ vil i første omgang tilbyde sine + 5.000 Microsoft Dynamics C5 kunder at udvide deres eksisterende ERP løsning med Baswares e-fakturaløsninger. En god portion af NORRIQs kunder har allerede set den nye løsning, og på basis heraf regner de med at 2.500 kunder har købt en e-fakturaløsning indenfor ét år.

‒ De mange guldsmedeforretninger vi har besøgt blev ellevilde, da de så de nye løsninger. Vi tror fuldt og fast på, at 2013 bliver året hvor e-fakturering kommer til at sprede sig som en steppebrand igennem det danske SMB marked og vi vil være med på vognen, afslutter Heini Frederiksen.


FAKTA OM E-FAKTURA og E-FAKTURAHÅNDTERING
Det er en almindelig misforståelse, at en e-faktura er en pdf. Det er heller ikke en skannet eller faxet version af en papirfaktura, og ej heller en EDI eller XML datafil. En e-faktura er selvfølgelig en faktura, der kan sendes og modtages elektronisk, men i lige præcis dét format den modtagende virksomhed har brug for, så den kan indgå i deres ERP/økonomisystem. Både systemer og formater er der mange af, og det vil være en umulig opgave at skulle oversætte eget format til alle de formater fakturaen skal modtages i. Dette job udføres af en e-fakturaløsning.

Fordele ved at kunne sende e-fakturaer:
Forbedrer likviditet og overblik. Betaling kommer hurtigere og nemmere i hus
Skærer 40-60 procent af de administrative omkostninger
Sparer på papir og porto og nedbringer virksomhedens CO2 udslip

Fordele ved at kunne modtage e-fakturaer:
Forbedrer overblik og kontrol over likviditeten
Nedbringer de administrative omkostninger med op til 90 procent
Hjælper med at undgå gebyr ved for sen betaling og høste rabat ved tidlig betaling

Derudover kan man få løsninger, der håndterer hele workflowet internt i virksomheden. Har man en løsning til e-fakturahåndtering, kan man optimere denne ressourcetunge proces også. Typisk opnår man en ROI på over 130 % i løbet af det første år med en 50 % mindre medarbejderstab.

Kilde: Basware


For yderligere information, kontakt gerne:
Charlotte Wedell-Neergaard
Vice President og salgschef, Basware Danmark
51 57 95 76, charlotte.wedell@basware.com

Heini Fiala Frederiksen
Businessline Manager, NORRIQ
51 59 67 07, heini.frederiksen@norriq.com

Om NORRIQ
NORRIQ leverer it-løsninger, der forenkler hverdagen. NORRIQ er globalt set en af Microsofts vigtigste Business Partnere, og med hovedvægten lagt på Microsoft Dynamics ERP-løsninger tilbyder NORRIQ løsninger inden for hele Microsoft produkt-paletten. NORRIQ har kontorer over hele Danmark samt i Belgien og Holland. NORRIQ beskæftiger 300 konsulenter, der er nogle af de mest erfarne inden for it-branchen. Se mere på www.norriq.dk

Om Basware
Basware er førende global leverandør af softwareløsninger til styring af økonomiske processer. Løsningerne bruges af mere end 1.000.000 brugere i over 60 lande og Baswares Open Network for e-fakturering og indkøb forbinder i dag mere end 350.000 virksomheder globalt. Basware leverer løsninger, der reducerer omkostninger ifm. indkøb og betaling af varer og services, og skaber samtidig fuld gennemsigtighed og kontrol med processerne ved at automatisere dem. Det forbedrer likviditet og skaber en optimal fra-indkøb-til-betalings-cyklus. Løsningerne kan både implementeres lokalt i virksomheden eller som en cloud baseret SaaS løsning, og sælges i Europa, USA og Asien via egne kontorer eller partnere. Basware blev grundlagt i 1985 og er børsnoteret på børsen i Helsinki.
Se mere på www.basware.dk