Find vej: Forside » Artikler » LUXUX donerer konfirmationskjolen

LUXUX donerer konfirmationskjolen

Lagt på asias.dk den 07-12-2012 af webmaster

At blive konfirmeret er en stor og vigtig begivenhed. Og for mange piger er kjolen det absolut vigtigste. Men udgifterne til konfirmationsfesten er for nogle familier helt uoverskuelige, og nu hvor julen også banker på døren, har designer Anne Toftild Boel fra Vester Hassing, nær Aalborg, besluttet at donere hele hendes lager af udgåede LUXUX konfirmationskjoler til piger fra trængte familier i hele landet. På den måde bliver der forhåbentlig både råd til jul og konfirmation.

Anne Toftild Boel er indehaver af kjolebutikken LUXUX i Vester Hassing, der ligger 10 kilomenter nordøst for Aalborg. Hun sælger brudekjoler, selskabskjoler og ikke mindst konfirmationskjoler. Anne Boel har været selvstændig i 17 år, og har altid haft lyst til at gøre en forskel og hjælpe andre, og nu har hun fået en ide.

Alle har ret til en ny kjole
For de fleste piger er konfirmationskjolen en stor del af festen, og den vælges med omhu. Som designer og forhandler af konfirmationskjoler, har jeg mulighed for at give piger fra trængte familier en mulighed for at vælge drømmekjolen, der passer perfekt til dem. Derfor donerer jeg udgåede modeller til de familier der har brug for en ekstra hjælp til den store dag, siger Anne Toftild Boel.

Anne Boels butik, LUXUX, byder på kjoler, som Anne Boel selv har designet. En konfirmationskjole ligger i prislejet 1300-2249 kroner, men piger fra trængte familier, får til februar lov til at vælge kvit og frit, mellem de kjoler der ligger på lageret fra tidligere kollektioner, alt de skal gøre er at sende Anne Boel en mail, om at de har brug for hjælp. Så bliver de efterfølgende inviteret til et arrangement den 7. februar, hvor pigerne kan vælge deres kjole kvit og frit.

Karma spreder sig som ringe i vandet
Som ung var jeg i huset hos en familie i USA, og det er der lysten til at hjælpe andre stammer fra. Familien hjalp en anden familie, som de slet ikke kendte, efter deres hus var brændt ned, med at få en hverdag igen, og det kostede dem ikke mange penge. Pointen er, at vi alle kan hjælpe hinanden uden at rive en stor lap ud af checkhæftet, fortæller Anne Boel.

Den gode karma har hun taget med til Danmark, og i hendes iver efter at hjælpe konfirmanderne, har hun samlet andre hjælpere op på vejen. En fotograf i Anne Boels netværk har tilbudt at give de trængte familier konfirmationsfotografier fra dagen uden beregning, og i Anne Boels forsøg på at komme ud til så mange familier som muligt er hun stødt på hjælpeorganisationen Help4you.

Jeg opsøgte Help4you, fordi der jo også findes trængte familier på Sjælland, og de har af gode grunde ikke mulighed for at komme hele vejen til Vester Hassing til konfirmationsarrangementet. Derfor har jeg lavet en aftale med organisationen, som holder til i Herlev om, at jeg sender nogle konfirmationskjoler til dem, og så bringer de dem videre ud til familierne, siger Anne Boel.

FAKTA om arrangementet
Konfirmandarrangementet finder sted d. 7. februar i butikken LUXUX i Vester Hassing. Adgangskravene er simple: man kan komme, hvis man ikke har råd til at købe en konfirmationskjole pga. fattigdom, sygdom eller andet i familien. Det eneste man skal gøre er at sende Anne Boel en mail.
Til arrangementet kan pigerne kvit og frit vælge en konfirmationskjole. Kjolerne er fra tidligere års kollektioner, og der vil være nok at vælge imellem.

FAKTA om Anne Toftild Boel
Anne bor i Vester Hassing, hvor hun ogs har butikken LUXUX. Hun har været selvstændig i 17 år, og er uddannet beklædningsdesigner fra kunsthåndværkerskolen i Kolding.
Anne Boel startede med at designe smykker men gik hurtigt over til kjolerne. Design er et håndværk hun elsker, men den tætte kontakt hun får til kunderne, er for hende lige så vigtig.
Lysten til at hjælpe andre har altid ligget i hende, men hun blev inspireret til at gøre noget ved det, efter hendes ophold hos en familie i USA, der viste sig at være gavmilde ud over det sædvanlige.