Find vej: Forside » Artikler » Regionale og lokale bruger Tivoli som udstillingsvindue

Regionale og lokale bruger Tivoli som udstillingsvindue

Lagt på asias.dk den 27-10-2011 af webmaster

Det er et stort arbejde at finde de nye varer og handelsboder, som er så vigtige for Jul i Tivoli. Når Haven åbner sit julemarked er 19 af de 52 boder nye. Boderne frister med alt fra internationalt glashåndværk, julekugler og smykker til velsmagende bøf Stroganoff. Mange af boderne er udstillingsvindue for regionale delikatesser og gaveartikler; noget der vækker glæde hos gæsterne. Jul i Tivoli og alle boderne er åben fra 11. november til 30. december (dog ikke 24. og 25. dec.).

Skønne dufte, opfindsomhed og vinterstemning præger boderne, som flytter ind i Tivoli. Boderne snor sig langs stierne i Tivoli, og bugner af nykogte kæmpeklejner, friskbrændte mandler, dampende varm gløgg og julepynt i alle mulige former.

For første gang har Tivoli boder i russisk stil med løgkupler i den nye russiske landsby på Plænen, hvor Russian Fairy Tale fra Skt. Petersborg sælger unikke håndlavede russiske souvenirs. Der er også klassiske russiske retter som borsjtj og bøf Stroganoff i en af boderne. I Spangsbergs Flødebollefabrik kan man - med et glimt i øjet se russiske juleflødeboller med rødt skum, hvidt overtræk drysset med guldkugler. Babushka bager hjertevafler i sin egen bod og A.C. Perchs Tea Shop sælger varm julethe på russiske samovarer til gæsterne.

19 nye boder Tivoli
Blandt de nye boder, udover de russiske boder på Plænen, kan nævnes Pusterummet, som er den bornholmske og internationale glaskunstner Pernille Bülows koncept, hvor gæsterne kan udsmykke deres helt egen glasting, der herefter sandblæses. Det og meget mere kan opleves i Jul i Tivoli.