Find vej: Forside » Artikler » Sandra Wallensgaard er logokunstner for Kvinder

Sandra Wallensgaard er logokunstner for Kvinder

Lagt på asias.dk den 30-09-2014 af webmaster

66 kvinder udstiller billedkunst, skulpturer, smykker og unikatekstil på Kvinder & Kunst, der vises i Frederiksborg Centret den 4.-5. oktober. Udstillingen åbnes lørdag af Stine Bosse. Overskuddet fra udstillingen går til Girltalk.dk, Hillerød Kvindecenter og Zonta Internationals kvindeprojekter. Den 22-årige Sandra Wallensgaard fra Farum er kunstneren bag pigen med kasketten og glimtet i øjet, der inviterer til kunstudstillingen Kvinder & Kunst 2014.

Trods sin unge alder har Sandra Wallensgaards allerede udstillet både på Frivilligcenter Græsted og i Farum Kulturhus, hvor hendes kvindemotiver har været en stor succes. Sandra Wallensgaards værker er en kombination af fotografi og billedkunst. Hun fotograferer først sine motiver, billedbehandler fotografiet og fortsætter derefter værket med malerpensel på lærred.

- Når jeg har et billede, som jeg vil lave til et maleri, så fjerner jeg de fleste detaljer, lægger lys og skygger på og prøver at give det lidt kant. Jeg finder en farve at lege med, for eksempel røde læber. Min teknik ligger ikke i selve maleriet men i alt det, der går forud, fortæller Sandra Wallensgaard, som ofte får at vide, at hendes værker er Andy Warhol-inspirerede.
Sandra Wallensgaards værker kan ses på Kvinder & Kunst, hvor den unge kunstner donerer 20 procent af sit salg fra udstillingen til Zontas arbejde. Fremtidsdrømmen er at arbejde med modelfoto. Modellen til Sandra Wallensgaards foretrukne motiv, ’Kvinden’,er ofte Sandras søster eller Sandra selv.

I alt 66 kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere udstiller ved dette års Kvinder & Kunst. Udstillingen er arrangeret af netværksorganisationen Hillerød Zonta Klub, og formålet er at samle penge ind, der kan deles ud til lokale og internationale kvindeprojekter. Sidste år gik pengene til Mødrehjælpens nye lokalafdeling i Hillerød, foreningen Girltalk og Zonta Internationals hjælpeprojekter, der bekæmper vold mod kvinder og arbejder for at forbedre kvinders sundhed i forbindelse med fødsler.

Kvinder & Kunst foregår i weekenden den 4.-5. oktober 2014 i hal 2, Frederiksborg Centret, Milnersvej 39 i Hillerød.

Udstillingen åbnes lørdag klokken 11 af bestyrelsesformand Stine Bosse.

Udover selve udstillingen vil der også være en lille cafe, lotteri med fine sponsorerede præmier, deriblandt værker af de deltagende kunstnere og søndag klokken 13 holdes auktion over udvalgte værker doneret af kunstnerne med den lokale advokat Birgitte Mørck som auktionarius.

Udstillingen er åben lørdag og søndag kl. 10.30-16.
Sidste år var der omkring 800 besøgende. Entre 30 kroner, børn har gratis adgang.