Find vej: Forside » Artikler » Statens Kunstfonds Smykkesamling udstilles på Designmuseum Danmark

Statens Kunstfonds Smykkesamling udstilles på Designmuseum Danmark

Lagt på asias.dk den 05-02-2015 af webmaster

For første gang nogensinde kan et dansk publikum opleve en samlet udstilling med hele 153 smykker fra Statens Kunstfonds Smykkesamling. Værkerne præsenteres i et helt nyt, specialfremstillet udstillingsmøbel designet af Søren Ulrik Petersen. Udstillingen åbner på Designmuseum Danmark den 18. februar 2015 kl. 17.00. Siden 1978 har Statens Kunstfond indkøbt smykker, lavet af de mest anerkendte og eksperimenterende smykkekunstnere i Danmark, og denne udstilling kommer derfor til at rumme noget af det ypperste danske smykkekunst fra fem årtier.

Den nye udstilling hedder #153 – Selected pieces from the Danish Arts Foundation’s Jewellery Collection, og som titlen fortæller, er der udvalgt 153 værker blandt samlingens knap 300 smykker. Kurateringen er foretaget af Jorunn Veiteberg og Kim Buck.

Et nyt udstillingsmøbel til smykkesamlingen
Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design inviterede i 2013 fem danske designere til at deltage i en konkurrence om at designe et nyt udstillingsmøbel til Statens Kunstfondens Smykkesamling. Vinderen af konkurrencen blev Søren Ulrik Petersen med projektet ’ICECUBES – smykker i kassevis, frosset i glas’. Det færdigbyggede udstillingsmøbel kan opleves for første gang i denne udstilling.

”Projektet blev sat i gang af vores forgængere i det tidligere Kunsthåndværk- og Designudvalg i Statens Kunstfond, og vi har haft fornøjelsen af at følge det til dørs frem mod denne udstilling. Vi er naturligvis glade for, at smykkesamlingen nu får mulighed for at blive vist i sit helt eget udstillingsmøbel, der på én gang fylder ganske lidt og rummer ganske meget. Forhåbentlig bliver denne udstilling med smykkesamlingen den første af mange, og jeg er overbevist om at udstillingerne vil bidrage til en øget interesse for dansk smykkekunst, både i Danmark og internationalt,” udtaler Niels Hvass, der er formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design.