Find vej: Forside » Artikler » Danskerne foretrækker rom - svenskerne er til billig whisky

Danskerne foretrækker rom - svenskerne er til billig whisky

Lagt på asias.dk den 28-06-2014 af webmaster

Når danskere, svenskere og nordmænd flyver på ferie, handler de gerne taxfree varer. Men indholdet af taxfree poserne ser vidt forskellige ud i Skandinavien. Det viser Spies’ Top 5-liste over de mest populære taxfreevarer hos selskabets eget Thomas Cook Airlines Scandinavia. Flyselskabet, der er verdens største udbyder af toldfrie varer i luften, tilbyder over 900 forskellige varer. Helst køber vi parfume, hudprodukter, slik og spiritus.

- Det er på de to sidste nævnte varegrupper, at skandinavernes indkøbsvaner er mest forskellige. Svenskerne foretrækker den billige whisky, nordmændene er til Baileys, mens mørk rom lige nu har overtaget gin’ens plads som danskernes foretrukne, fortæller kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Når det gælder ”den søde tand”, er svenskerne storaftagere af saltlakrids og kasser med blandet slik. Nordmændene sværger til tyggegummi, mens danskerne har Haribos Stjerne Mix (vingummi) øverst på indkøbslisten.

Når det gælder hudprodukter, er Biotherms Bodylotion et hit i alle tre lande. Af dufte sværger danskerne til Marc Jacobs ”Eau So Fresh”, mens både nordmænd og svenskere helst vil dufte af Paco Rabannes ”1 million Eau de Toilette”.

Det er ikke kun dufte, spiritus og cigaretter, der finder vej til indkøbsposerne. Blandt de mest populære varer er dame- og herreure, smykker og strandtøj. I disse VM-tider er Ronaldos underbenklæder et mega-hit og klassiske solbriller fra Ray-Ban topper også.

Den norske avis VG har netop lavet en pristest der viser, at Thomas Cooks Airshoppen på et bredt udvalg af varer også er billigere end bl.a. norske lufthavne og konkurrenter i luften. – At købe taxfree varer er i dag næsten lige så selvklart som at dobbeltchecke at passet er gyldigt inden afrejse. Vi vil gerne unde os selv lidt ekstra godt på ferien, siger Torben Andersen.

Sverige:
1. Malaco Treasury Box (børneslik)
2. Tom & Jerry (børneslik)
3. Pingvin Saltpastiller

Danmark:
1. Haribo Stjerne Mix
2. M&M
3. Haribo Matadormix

Norge:
1. Wrigley's Tyggegummi
2. M&M
3. Toblerone

Top 5 – alkohol:

Sverige:
1. Tullamore Dew Whisky
2. Bombay Sapphire Gin
3. Ron Zacapa Rom

Danmark:
1. Ron Zacapa Rom
2. Bombay Sapphire Gin
3. Fernet-Branca

Norge:
1. Baileys
2. Jägermeister
3. Bache-Gabrielsen Cognac

Top 5 – parfume/hudprodukter:

Sverige:
1. Biotherm Bodylotion
2. Paco Rabanne 1 Million Eau de Toilette (herre)
3. Hawaian Tropic Solcreme

Danmark:
1. Biotherm Bodylotion
2. Clinique Mascara
3. Marc Jacobs 'Eau So Fresh' Eau de Toilette (dame)

Norge:
1. Biotherm Bodylotion
2. Paco Rabanne 1 Million Eau de Toilette (herre)
3. Piz Buin Solcreme

###

Thomas Cook Airlines Scandinavia er Nordens største charterflyselskab. Sammen med de tre øvrige flyselskaber i Thomas Cook Group Airlines, Condor, Thomas Cook Airlines UK og Thomas Cook Airlines Belgien, danner selskabet Europas 11. største flyselskab med 86 fly. I Norden flyver Thomas Cook Airlines fortrinsvis for selskabets søsterselskaber i Thomas Cook Northern Europe, Ving i Sverige og Norge, Spies i Danmark samt Tjäreborg i Finland. De driver hotelkæderne Sunwing Family Resorts, Family Garden og voksenhotellerne Sunprime Hotels. Thomas Cook Airlines Scandinavia har verdens største salg af varer pr. flygæst og er med i Thomas Cook Group plc, der på årsbasis har ca. 23 millioner gæster og ca. 27.000 ansatte i 70 lande.