Find vej: Forside » Artikler » Kunst med dobbeltsigte

Kunst med dobbeltsigte

Lagt på asias.dk den 13-02-2015 af webmaster

Kunstudstilling: Kunst med dobbeltsigte. En oplevelse for publikum. En hjælp til integrationen af unge kvinder i Aalborg, Bydelsmødre. I weekenden den 7.-8.marts har alle en unik chance for at se og købe god kunst. Faktisk er der mulighed for at få en totaloplevelse. Der er kunst, som kan ses og bruges - kunst og kunsthåndværk - musik og en cafe med et bredt og udbud. Samtidig kan man både ved køb af kunst, kaffe, kage m.m. støtte Bydelsmødrene i Aalborg. Det er 4. år kunstudstillingen løber af staben, og 24 kvindelige kunstnere fra nær og viser sin kunst frem. Nogle er fuldtidskunstnere, og andre kan bare ikke lade være. Der er alt fra store abstrakte malerier, stentøjsler til kunstfærdige smykker og tøj.

Udstillingen foregår på:
University College Nordjylland, Hobrovej 85, 9000 Aalborg, og er åben 7. – 8. marts 2015 fra kl. 11-16.
Sidste år gav udstillingen så stort et overskud, så der kunne doneres 20.000 kr til Skovpark Kollegiet i Aalborg, som er et sted hvor unge enlige mødre under uddannelse kan bo og skabe sig netværk.

I år doneres der penge til “Bydelsmødre” i Aalborg.
Projektet Bydelsmødre er nationalt og har to afdelinger i Aalborg. Formålet er at bydelsmødre støtter andre kvinder i både at opdage og anvende egne ressourcer, til gavn både for dem selv, deres børn og familier. Bydelsmødre skaber tillidsfulde relationer til kvinder, som andre har svært ved at nå. Det kan de, fordi mange af Bydelsmødrene selv har erfaring med at være ny i Danmark. De kan kvindernes modersmål, de bor i samme område, og de kan møde kvinderne i uformelle situationer.

Udstillingen arrangeres og afholdes af Aalborg Zonta Klub, som er en del af organisationen Zonta, der er udbredt over hele verden med klubber i 67 lande. Organisationen er registeret som NGO, Non Government Organisation, af FN. Zontas medlemmer er kvinder, der har selvstændigt ansvar i en anerkendt offentlig eller privat virksomhed, og deres formål er netop at fremme kvinders status verden over. Aalborg Zontaklub har haft 75 års jubilæum.

Ferniseringen
Ferniseringen er den 7.marts kl. 11 og er åben for alle.
Naturligvis er det formanden for integrationsrådet i Aalborg Matab Jalili Trudslev, som åbner udstillingen.
Der vil være musik ved Musikkonservatoriet og Hasseris Kirkes Ungdomskor Derefter har gæsterne mulighed for at gå rundt og betragte kunsten, mens der vil være hyggemusik i baggrunden og mulighed for at sætte sig og fordøje både indtryk og mad i caféen.

Mange af kunstnerne vil være til stede, så der er lejlighed til at få en lille snak om kunstværkerne.