Find vej: Forside » Artikler » Endelig blev tyvene stoppet

Endelig blev tyvene stoppet

Lagt på asias.dk den 25-01-2014 af webmaster

To tyve var i gang med det 14. indbrud i en families hjem i Vanløse, da familien kom hjem og overraskede dem. Men denne gang kom tyvene ikke ind. Huset var overalt blevet sikret med nye Lindrucker låse og glassikringer i alle vinduer og terrassedøre, og det hjalp!


Da familien for nylig låste sig ind i sin villa i Vanløse, hørte de et dunk fra den anden side af huset og var hurtigt klar over, hvad der var på færde.
"Vi tog tyvene på fersk gerning, da de stod og kæmpede med terrassedøren efter at de havde opgivet at bryde ind gennem vinduerne. De havde stået der et stykke tid, og hørte ikke vi kom hjem". Faren gik rundt om huset og så to mænd med ryggen til, og råbte meget højt: ”Hvad laver I her” Hold da op, de blev forskrækkede. "De truede mig med det værktøj, de havde, så jeg blev nødt til at lade dem komme forbi og så tog de flugten".

Ny lås holdt tyvene ude

Hele 13 gange havde familien haft indbrud i deres hus. Familien har fulgt politiets anbefalinger til indbrudssikring og har gennem de sidste par år også haft alarm, hvilket ikke har stoppet indbruddene. Nu var to tyve i gang med indbrudsforsøg nummer 14. Men alt, hvad de fik med sig, var en forskrækkelse. Normalt tager det ellers kun indbrudstyve cirka 20 sekunder at bryde ind af et vindue eller terrassedør, men da huset for nyligt var blevet sikret med nye vindueslåse, gik det ikke.

Udsat område

"Vores hus er ekstra udsat, fordi det har en meget privat baghave og terrasse", fortæller familien.
"Det ligger i et område mellem to S-togs stationer, hvor det både er nemt at komme væk og gemme sig. Jeg har på fornemmelsen, at der er mange indbrud i området. I den tid vi har boet her, har vi i gennemsnit haft et indbrud om året. Jeg kan huske vores første indbrud. Alle garderobeskabene lå på gulvet, og jeg fik stjålet alle mine mange cd’er. De havde fyldt tre store sportstasker. Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvordan de har båret sig ad med at komme væk med dem".

Farmor blev hellere hjemme

"Smykker har også været populære hos tyvene", fortæller familien.
"Vi har haft så mange indbrud, at min kone aldrig har nået at have nogen smykker særligt længe. Ellers har vi fået stjålet Playstations, spil og sågar børnenes sparegrise med 100 og 200 kroner i. Det kom så vidt, at selv min mor ikke havde lyst til at passe vores børn i huset, men hellere tog dem med hjem til sig selv. Nu, når vi forlader vores hjem, har vi altid vores bærbare og de vigtigste ting med i bilen".

De kunne ikke komme ind

Men noget tyder på, at der ikke bliver flere indbrud i huset i Vanløse. Alle vinduer og terrassedøre, som ellers er tyvenes foretrukne indgange, har fået monteret nye låse og glassikringer, som er den bedste måde at sikre mod indbrud på. Politiet, der kom, da familen ringede og fortalte om tyveriet, var positive over den nye sikring. "Det var super fedt, at det ikke lykkedes for tyvene at komme ind. Det var sådan lidt: Ha! I var lige ved at blive nuppet, og I kunne ikke komme ind. Det var en fed sejrsfølelse", slutter familien tilfreds.

[FAKTABOKS 1]

Fakta om låsen

• Firmaet Lindrucker har samarbejdet med både designere, forsikringsselskaber, Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut, ingeniører og politi om at skabe den mest sikre og gennemtestede lås.
• Den har, som den eneste i verden, bestået den europæiske normtest EN1627 annex B, klasse 3.
• Låsen passer til ca. 80 % af alle installerede vinduer i Danmark.
• Låsen sælges på www.lindrucker.dk og hos låsesmede.

[FAKTABOKS 2]

Derfor virker låsen
Det helt unikke ved en Lindrucker vindueslås er, at den har en montering, der går igennem hele vinduesrammen og derved udnytter styrken i vinduets eksisterende materialer. Lindrucker vindueslåsen er desuden synlig udefra med en refleksstreg, der signalerer til tyven, at her er der sikret med en Lindrucker vindueslås. Indefra kan man åbne låsen med en talkode, så det er let at åbne vinduet, og man behøver ikke en nøgle i tilfælde af fx brand.

[FAKTABOKS 3]

EN 1627 annex B, klasse 3
• 5 minutters boretest med 6mm HSS bor, 300 N tryk, 750 rpm
• Træk test med 650kg
• Tryk test med 650kg
• 20 minutters (5 min. effektiv) indbrudsforsøg med, skruetrækker, hammer, jernrør, stiksav, koben, Kiler, rørtang, kniv, dorne, håndboremaskine.